Thursday, April 30, 2015

...mengapa ESP Shaklee?...

Bismillah
Assalamualaikum...

ESP ni ape sebenarnya?
ESP atau nama surat beranaknya Energizing Soy Protein

Ni ha rupa empunya diri

Berat 850gram
Didatangkan dalam bentuk canister dan serbuk,boleh dibancuh dengan air suam atau air kosong.. Air panas tak digalakkan ye!sebab nak menjaga protein supaya tidak musnah pada suhu yang tinggi.
Boleh juga dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, Horlicks,jus etc.

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi.
Kalau nk tahu Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan soya.
Ia dicipta oleh Dr.Shaklee pada awal tahun 70-an.
ESP diiktiraf diseluruh dunia dengan kajian klinikal dan telah membuktikan memiliki kualiti protein yang tinggi pernah dihasilkan.

Kacang soya yang pernah digunakan oleh Shaklee hanya mempunyai "non-GMO" ( non genetically modified organism)
dimana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tiada pengawet untuk menggemukkan soya ESP.

Setiap 850gram (1 canister) ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. ESP satu-satunya produk yang menyediakan 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia.


#Kenapa ramai yang memilih ESP?

1) ESP menjadikan kulit halus,gebu dan berseri.
2) ESP juga dapat menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikan payudara.
3) ESP membekalkan tenaga,tidak mudah letih.
4) Bagi ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat dan merupakan milkbooster yang hebat.
5) Ia juga menghasilkan susu yang pekat dan berkrim yang membolehkan anak-anak sangat kenyang dan tidur yang lama.
6) Bagi ibu mengandung,ESP membantu dalam perkembangan fetus dan memberi kesihatan yang optimum kepada si ibu.
7) Cepat kenyang dan membantu untuk mencapai berat badan yang ideal
8) Berupaya menghilangkan parut jerawat dan parut luka kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein untuk menggantikan sel kulit mati dengan sel baru.
9) Membantu mengurangkan eczema dan masalah kulit.

#Protein

Penting ke protein ni?
Protein adalah bahan utama dalam pembentukan organ dan tisu dalam badan. Sebab tu lah orang yang luka, lepas pembedahan perlukan protein untuk cepatkan proses pemulihan tu.

Bagaimana pula kalau badan kita kekurangan protein?
1) Boleh melemahkan sistem imun badan untuk melawan penyakit.
2) Masalah lebihan air dalam badan
3) Kehilangan kepejalan otot
4) Bantut pertumbuhan
5) Masalah penghadaman
6) Masalah penghasilan darah ---> hormon ---> kegagalan fungsi organ ---> MAUT

Dalam makanan seharian kita pun ada protein tapi kita tak pasti samada protein tu masih berfungsi ke tidak lagi. Ini disebabkan oleh tahap pemanasan yang tinggi untuk mematikan bakteria dalam makanan boleh mematikan protein.

#Kelebihan ESP

1) Awet muda-Asid amino penting untuk membina otot,kuku,darah, organ dan kulit.

2) Baik untuk hormon-Membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah osteoporosis & sakit jantung.

3) Kulit remaja-Mengurangkan kedutan,mempercepatkan sembuhan luka & mengurangkan kesan parut.

4) Pembekal tenaga-Baik untuk kekal bertenaga.

5) Membaiki mempri-Meningkatkan kualiti memori, vitaliti,dorongan seksual & ransangan.

#Siapa yang perlukan ESP?

1) Semua lapisan masyarakat

2) Ibu-ibu yang sibuk,boleh memberikan tenaga yang berpanjangan

3) Yang ingin menguruskan dan melangsingkan badan,ESP boleh memberikan rasa kenyang yang lama 

4) Ibu-ibu yang memberi susu badan boleh memperbanyakkan susu yang berkualiti dan pekat.

5) Pesakit kencing manis boleh mengambil ESP kerana ia melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

6) Yang mementingkan penjagaan kulit,ESP membantu menghilangkan parut jerawat,menjadikan kulit anda halus mulus.

#Cara penggunaan ESP

*2 hingga 3 kali sehari
*2 sudu besar 
*ketika perut kosong
*boleh dicampurkan dengan jus, susu, oat & lain2
*elakkan campuran minuman berkafien dan minuman yang mempunyai gula yang tinggi

AWAS!
 PESAKIT BUAH PINGGANG & CYST/FIBROID DILARANG MENGAMBIL ESP

No comments: